24 квітня 2016

У Слов'янську борються з вирубкою лісів

23.04.2016 22:02

Вирубка лісів без дозволу – проблема, яка дуже актуальна для Донбасу. Бойові дії завдали значної шкоди кількістю насаджень заповідних зон в регіоні, але при цьому, дерева страждають від дій громадян, які збагачуються за рахунок вирубки лісу.

На думку експертів, за знищення дерев у межах міст і населених пунктів, в основному, притягуються до відповідальності приватні підприємці, що наживаються на цьому.

З початку цього року поліцейські з Слов'янської оперативної зони вже зареєстрували дванадцять випадків незаконних вирубок, на стаціонарних блокпостах в регіоні було виявлено більше двадцяти фактів перевезення колод без відповідних документів. Загальний матеріальний збиток, які завдали регіону «лісоруби», складає більше двохсот тисяч гривень, - передає прес-служба слов'янської поліції. 

При цьому на території обслуговування розташована на більш ніж сорока тисячах гектарів «Перлина Донбасу» - Національний парк під назвою «Святі гори».

За словами Сергія Примайчука, директора парку, бували випадки, коли місцеві жителі проводили вирубку елітних сосен. Але за останні місяці кількість таких фактів значно зменшилася. Стало це можливим завдяки тим спільних рейдів, які проводять поліцейські, а також превентивній роботі з громадянами. 

Всі факти недотримання вимог законодавства природоохоронної сфери різними підприємцями, у яких сумнівна репутація, ретельно документуються. Поліцейські проводять відносно подібних «екологів» ретельні перевірки. За словами Сергія Альошина, керівника відділення поліції Слов'янська, деревина стала давно вже товаром, який коштує дорого, більше того, на якому наживаються абсолютно незаконно.

0 коммент.:

Дописати коментар