23 квітня 2016

Ми не хочемо стояти наче "з протягнутою рукою", але змушені це робити - Марія Глод

Корреспондет NewsOne.ua

- Добрый день. Раскажите почему Вы вышли на сегодняшний митинг и какая у вас проблема?

- На сьогоднішній день вже вдруге, перший раз ми виходили 19 квітня, сьогодні вийшли вдруге. Вийшли лісівники Херсонщини, які, на жаль, сьогодні залишені напризволяще, без засобів існування.

Разом з тим ще є загроза зникнення штучних Херсонських лісів. Працівники не отримують вже чотири місяці заробітньої плати. Це три лісогосподарських підприємства. Сім державних лісогосподарських підприємств, лісозахисне та наукове підприємство на стогоднішній день працюють за скороченими режимами робочого тижня, за скороченим режимом робочого часу,

Велика кількість працівників, це з початку року в межах 25 відсотків, змушена була взагалі звільнитися. Ми прийшли сюди і стоїмо, щоб все-таки через засоби масової інформації, влада, Уряд звернули  на нас увагу, і прийняли правильні рішення, виважені заради збереження трудових колективів і саме лісів -штучних лісів Херсонщини.

- Спасибо, а что Вы дальше собираетесь делать?

- На жаль, на рівень Херсону ми виходити не будемо. Ми прекрасно розуміємо, що це питання не залежить від Херсонської державної обласної адміністрації, хоча на сьогодні ми маємо її абсолютну підтримку. Вони розуміють наші проблеми. Вони нас підтримують. Але вирішити вони цього самі не взмозі. Це питання вирішується тільки на рівні Києва.

На сьогодні попередньо розглядалося дане питання. Депутати Верховної Ради - от саме працював бюджетний комітет - ніби погоджуються на підтримання змін до Державного бюджету України на 2016 рік, але це ще не означає, що завтра будуть кошти.

Як сказав Голова Державного агентства лісових ресурсів України Ковальчук Олександр Петрович, що навіть у разі, якщо це все буде (мається на увазі весь механізм запрацює) всі процедури щодо фінансування з державного бюджета будуть пройдені, то не раніше ніж в липні підприємства отримають кошти, але повірте, надії немає.

І ще хочу запевнити, шо люди виходять сюди не з доброї волі, а з відчаю, з причини втрати надії. Ви думаєте вони мають задоволення стояти з протягнутою рукою - це так називається. І ми в тому числі - разом з ними. Це не дає нам задоволення. Ми не хочемо  цього робити, але змушені, тому що нас охопив відчай.

Голова обласної організації профспілки
працівників лісового господарства Херсонщини
Марія Михайлівна Глод

0 коммент.:

Дописати коментар