30 квітня 2016

У Криму будуть штрафувати за приготування шашликів у лісі


Із листопада 2015 року в РФ категорично заборонені випалювання сухої трави і розведення багать на землях сільгосппризначення, запасу, інших категорій.

Про це повідомляє прес-служба Федеральної авіалісоохорони.

Силові відомства і органи влади Криму повинні посилити контроль за забезпеченням антитерористичної захищеності об'єктів масового перебування людей напередодні травневих свят.

«У період з 30 квітня по 4 травня 2016 року у території 58 регіонів РФ очікується жовтий, помаранчевий і червоний рівень пожежної небезпеки в лісах за умовами погоди. Це означає, що лісові пожежі можуть виникати від більшості або навіть незначних джерел вогню, швидко поширюватися і давати додаткові дрібні вогнища », - йдеться в повідомленні.

Відомство просить дотримуватися нескладних правил поведінки в лісі, які допоможуть запобігти виникненню пожеж: не кидати непогашені недопалки, сірники. «Якщо в районі вашого походу в ліс не введений особливий протипожежний режим, для багаття вибирайте захищене від вітру місце, не ближче 5-6 метрів від наметів, дерев, чагарників, так, щоб на них не летіли іскри. Над вогнем не повинно бути гілок, а знизу - виступаючих із землі коріння», - відзначають в прес-службі.

Не можна розводити багаття там, де багато молодих хвойних дерев, на шарі сухої трави, хвої, моху, тому що при найменшому вітрі полум'я може почати по них поширюватися, додали у відомстві.

«Бажано використовувати для розведення багаття старе вогнище. Якщо ж його немає, то на обраному місці потрібно зняти дерен і покласти його в тінь. Поблизу майбутнього багаття в радіусі одного метра необхідно очистити поверхню від всього, що може спалахнути від іскор, від хвої, сухого листя, трави. Коли багаття розведено, його не можна залишати без нагляду, а приблизно за півгодини перед завершенням в багаття не потрібно додавати дров», - підкреслили в прес-службі.

Якщо ж ви хочете посмажити шашлики, то, як нагадують у відомстві, це краще робити на мангалі.

«За порушення правил пожежної безпеки в лісах для фізичних осіб передбачено штраф до 3 тисяч рублів. Для юридичних осіб - до 200 тисяч рублів.

Якщо порушення відбулося в умовах особливого протипожежного режиму, то для фізичних осіб штраф збільшується до 4 тисяч рублів, для юридичних - до 250 тисяч рублів », - нагадали у відомстві.

Якщо в результаті порушення правил пожежної безпеки в лісі або на прилеглій до лісу території виникла лісова пожежа максимальна відповідальність відповідно до ст. 261 Кримінального кодексу РФ - це позбавлення волі на строк до 10 років з штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

http://strichka.com/item/44920805

0 коммент.:

Дописати коментар