На території ДП «Брустурянське ЛМГ» є споконвічні, стародавнні ліси – праліси, що формувалися у режимі повної недоторканості з боку людини.
Там ростуть ялина звичайна, бук лісовий, клен-явір, клен гостролистий, ялиця біла, вяз шорсткий, сосна кедрова європейська, ясен звичайний, вік яких від 126 до 216 років, а найбільша площа одного насадження пралісів 57 га. Аби зберегти унікальність цього лісу, керівництво лісгоспу видало наказ №141 від 05.10.2017 року, відповідно до якого 945,7 га території офіційно стають пралісами. Частина таких насаджень знаходяться в угіддях Лопухівського (205,3 га), Плайського (155,4 га), Грушівського (27,3 га), Нересницького (167,4 га), Груниківського (41,1 га), Кедринського (189,8 га) та Турбатського (159,4 га) лісництв.
Відтак, праліси будуть посилено охороняти лісівники, а проводити рубки на цих ділянках лісу відтепер категорично заборонено, - повідомили у Закарпатському ОУЛМГ.
Директор лісгоспу Михайло Бігун зазначає, що прийнято рішення про створення праліси не випадково. Адже зберегти споконвічний ліс для нащадків – це обов’язок лісівників.
Там ростуть ялина звичайна, бук лісовий, клен-явір, клен гостролистий, ялиця біла, вяз шорсткий, сосна кедрова європейська, ясен звичайний, вік яких від 126 до 216 років, а найбільша площа одного насадження пралісів 57 га. Аби зберегти унікальність цього лісу, керівництво лісгоспу видало наказ №141 від 05.10.2017 року, відповідно до якого 945,7 га території офіційно стають пралісами. Частина таких насаджень знаходяться в угіддях Лопухівського (205,3 га), Плайського (155,4 га), Грушівського (27,3 га), Нересницького (167,4 га), Груниківського (41,1 га), Кедринського (189,8 га) та Турбатського (159,4 га) лісництв.
Відтак, праліси будуть посилено охороняти лісівники, а проводити рубки на цих ділянках лісу відтепер категорично заборонено, - повідомили у Закарпатському ОУЛМГ.
Директор лісгоспу Михайло Бігун зазначає, що прийнято рішення про створення праліси не випадково. Адже зберегти споконвічний ліс для нащадків – це обов’язок лісівників.
0 коммент.:
Дописати коментар