27 листопада 2017

На Львівщині депутати підтримали звернення УКРОПу щодо недопущення ухвалення нової стратегії розвитку лісового господарства



На позачерговій сесії Золочівської районної ради депутати одноголосно підтримали звернення укропівця Василя Ляшовського до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо недопущення набрання чинності Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Стратегія передбачає докорінну зміну системи правління лісовим господарством України шляхом ліквідації системи державних підприємств лісового господарства.

«Нам стало відомо, що уряд затвердив стратегію, яка кардинально відрізняється від тієї, яка була запропонована для публічного обговорення. Нова стратегія передбачає докорінну зміну системи управління лісовим господарством. Також планується ліквідувати державні підприємства та створити на їхній базі державне акціонерне товариство. Саме воно й здійснюватиме безпосереднє керівництво державним лісовим фондом», – зазначив укропівець, керівник Золочівського осередку партії Василь Ляшовський.

Одноголосно підтримали звернення, яке вніс депутат Станіслав Барчак, і в Судововишнянській ОТГ.

«Ми звернулись до глави уряду, щоб не допустити набрання чинності цього проекту. Оскільки це рішення уряду призведе до приватизації лісів в Україні шляхом створення акціонерних товариств», – пояснює депутат ОТГ. – Мусимо зрозуміти, що таким чином ми передамо лісгоспи до приватних рук, оскільки безпосереднє керівництво лісовим фондом здійснюватиме підконтрольне уряду акціонерне товариство», – додав Станіслав Барчак.


27 ЛИСТОПАДА 2017, 15:27

0 коммент.:

Дописати коментар