20 вересня 2018

Подарунки громадам



Напередодні Дня працівника лісу вздовж головних доріг області з’явилися біл-борди, на яких учні шкільних лісництв, знані лісівники краю вітали Волинь із професійним святом лісівників та деревообробників. А вже у п’ятницю в обласному центрі відбулася урочиста академія за участю керівництва області.

Цього ж дня лісоуправлінців привітав заступник голови Державного лісоагентства України Володимир Бондар, який приїхав на Волинь для участі в урочистостях. 

У суботу разом із начальником Волинського ОУЛМГ Олександром Кватирком Володимир Налькович відвідав смт Ратне. Варто зазначити, що цьогоріч працівники усіх лісогосподарств Волинського ОУЛМГ на своє професійне свято приготували місцевим громадам не тільки нові для Волині лісові фестивальні мистецькі дійства, а й потрібні і значимі для місцевих людей подарунки. Зокрема, Володимир Бондар, Олександр Кватирко, голова Ратнівської райдержадміністрації Андрій Харлампович, голова райради Михайло Макарук, голова селищної ради Володимир Кулик урочисто відкрили адміністративну будівлю ДП СЛАП «Ратнеагроліс» та кафе «Калина».

А в древньому Любомлі на околиці міста у День працівника лісу ДП «Любомльське ЛГ» відкрило новий, вже 115-й на Волині, рекреаційний пункт «Край міста». Ось такий подарунок від лісівників вартістю понад 250 тис. грн – любомльчанам. 

– Його унікальність у тому, що розташований в межах міста, – наголосив директор ДП «Любомльське ЛГ» Володимир Туревич. – До цього усі стаціонарні великі рекреаційні пункти лісівники Волині будували вздовж автомагістралей у мальовничих місцинах лісових угідь. Нам захотілося зробити якийсь вагомий подарунок мешканцям міста, і вийшло добре.



Місто фактично отримало новий лісовий парк зі всією інфраструктурою, адже площа цієї відпочинкової зони – близько гектара. 

Лісівників цього дня вітали головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Волинського ОУЛМГ Олександр Боровицький, заступник голови Любомльської райдержадміністрації Олександр Герасимчук, голова райради Микола Сушик, Любомльський міський голова Роман Ющук, директори ДП «Любомльське ЛГ» та ДП «Прибузьке ЛГ» Володимир Туревич та Володимир Корецький, лісівник із сорокарічним стажем Богайчук, представник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор Торба, голова Згоранської сільської ради Олександр Лукашук та інші. Молитовно цього дня перебували з лісівничими громадами святі отці УПЦ КП та УПЦ МП.

З нагоди відкриття пункту і професійного свята лісівників кращих працівників було відзначено різноманітними нагородами. Святкові заходи відбулися і в інших районах.

Сергій ЦЮРИЦЬ.
Фото автора.

0 коммент.:

Дописати коментар