20 вересня 2018

У київських лісах Дарницького ЛПГ завелися дивовижні короїди - Борейко

У київських лісах Дарницького лісопаркового господарства завелися дивовижні короїди, які виїдають ліс квадратами і прямокутниками. Так само тут ростуть дивовижні сосни, які навчилися теж сохнути квадратами і прямокутниками. Подивіться на перший знімок, він недавно зроблений Київським еколого-культурним центром з літака. На фото-лісу Дарницького лісопаркового господарства, в яких з висоти пташиного польоту прекрасно видно вирубки прямокутної і квадратної форми. Лісники постійно заявляють, що вони борються з короїдом і всихають соснами за допомогою вирубки дерев. Таким чином, якщо вірити лісникам, виходить, що сосни і короїди знають геометрію, інакше чому ж пояснити рівні геометричні фігури вирубок у вигляді квадратів і прямокутників?

Насправді ж лісники, під виглядом боротьби з короїдом і висиханням сосен ведуть звичайну комерційну заготівлю здорових дерев для продажу. За 15 років в лісах Києві ними знищено 2300 га лісу або 1 млн. Живих здорових дерев.

Практично весь ліс Києва лісниками (а не короїдами) перетворений в даний решето, в чому можна переконатися за допомогою другого знімка-це Дніпровське лісництво Дарницького ЛПГ - (місця вирубок на ньому обведені червоними кружками).

Слід сказати, що з-за лісників з їх рубками лісу в Червону книгу України вже занесено 122 види тварин і рослин. Рубки знищують місця проживання цих видів-наприклад рисі, ведмеді, жука-оленя, кажанів, багатьох видів хижих птахів.

І ще один цікавий факт. Ліси міста Києва мають площу трохи більше 30 тис. Га. а ліси Вінницькій, Черкаській, Хмельницькій областей (кожної окремо) мають площу в 10 разів більше, ніж ліси Києва. Однак чомусь саме в лісах Києва вирубано суцільними рубками більше лісу (розрахунку до загальної лісової площі), ніж в кожній з перерахованих вище областей.

На фото = ось так кадратамі і прямокутниками жеруть ліс дивовижні київські короїди


0 коммент.:

Дописати коментар