11 грудня 2015

У 2015 році самовільно лісів на Пирятинщині не рубали

У зв’язку із ситуацією, що склалася з цінами на енергоносії, все більше людей переходить на обігрів власних осель твердим паливом. Відповідно зріс і попит на дрова. Тому ми поцікавилися у директора ДП «Пирятинський лісгосп» Сергія ДУДНИКА, яким чином працівники підприємства контролюють законність вирубок лісів на території району?
Він повідомив наступне:

- Лісова охорона лісництва становить 9 осіб, з них 6 – лісників, 1 – майстер лісу, 1 – помічник лісничого та 1 – лісничий. Загальна площа Пирятинського лісництва складає 8410 га. Протягом поточного року, з метою покращення ефективності роботи по охороні лісу від самовільних рубок, лісгосп придбав автомобіль «ВАЗ-21214» та виділив лісовій охороні Пирятинського лісництва два відремонтованих автомобілі «УАЗ». Протягом 2015 року лісовою охороною проведено 19 спеціальних рейдів із залученням інженерної служби ДП «Пирятинський лісгосп» спільно з працівниками правоохоронних органів та регулярно проводиться піше патрулювання лісових обходів. У 2015 році самовільних рубок у державному лісовому фонді на території Пирятинського району не виявлено. Охорона ж лісопосадок до компетенції підприємства не належить. У зоні діяльності ДП «Пирятинський лісгосп», куди належать, окрім нашого, Гребінківський, Чорнухинський та Лохвицький райони, самовільна рубка була виявлена на території Чорнухинського району. Збитки у розмірі 2297 гривень лісопорушником виявлені у повному обсязі.

Окрім цього, ми попросили С. Дудника дати відповідь на питання, чи займається держлісгосп заготівлею та реалізацією для потреб населення відходів від вирубування лісу – подрібнених гілок тощо, які також використовуються для обігріву приміщень у багатьох країнах світу?

Відповідь на це питання отримали таку:

- Наше підприємство придбало установку для розрубування дров круглих на поліна, яка розміщена на території Чорнухинського лісництва. Дрова рубані реалізуються в зоні діяльності підприємства.

Ще одне питання, на яке просили дати відповідь: скільки гектарів лісу висаджено на території району протягом останнього року?

- За останні 10 років у зоні діяльності ДП «Пирятинський лісгосп» створено лісові культури на площі 1692 га, з них на Пирятинщині – 180,7 га. Підприємство має всі можливості збільшувати об’єми створення нових лісів, але в нашому районі гостро стоїть питання про виділення земель, які вийшли з-під сільгоспкористування під заліснення, - розповів С. Дудник.

http://piryatin-visti.at.ua/publ/u_2015_roci_samovilno_lisiv_na_pirjatinshhini_ne_rubali/1-1-0-3361


0 коммент.:

Дописати коментар