05 грудня 2015

Безсовісна вирубка лісів – це злочин проти майбутнього, – Березюк

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк у супроводі громадської організації “Зелений ліс” провели обстеження Славського лісгоспу.

У ході обстеження території лісгоспу, що знаходяться біля села Волосянки, Львівської області, були виявлені грубі порушення господарювання. За його результатами, Міністр провів відповідну нараду з керівництвом області та відповідного регіону.




“Ми побачили шалену безгосподарність, яка полягає у неконтрольованій вирубці лісів. Крім, ймовірного, розкрадання, зі слів громадськості, діяльність підрозділу є закритою – не можна дізнатися ані площу вирубки, ні об’єму. Спостерігається повна відсутність технологічного процесу, культури виробництва, що призводить до знищення полонин, гірських теренів, русел річок, які відновлюватимуться протягом наступних десятиліть.”, – заявив парламентар.

Окрім того, безвідповідальна господарська діяльність нищить інфраструктуру регіону, адже перевантажені лісовози нищать дороги.

“Найсумніше, що це роблять керівники, які прикриваються іншими цінностями. Дуже важливо, щоб громадськість далі контролювала ці процеси, а влада – зупинила кругову поруку у лісозаготівлі і безкомпромісно відреагувала на порушення і відверте знущання над природою. Центральні та місцеві правоохоронні органи повинні жорстко карати за такі порушення”, – наголосив нардеп.

“Сподіваюсь, що рішення Міністра буде суворим та безкомпромісним”, – додав Березюк.

http://samopomich.ua/uk-bezsovisna-vyrubka-lisiv-tse-zlochyn-proty-majbutnoho-berezyuk/

Міністр аграрної політики України вивчав проблему вирубки лісів на Львівщині

5 грудня 2015р, Новини. Прес-служба ОДА
http://www.loda.gov.ua/news?id=19360

У суботу, 5 грудня, Львівщину з робочим візитом відвідав міністр аграрної політики України Олексій Павленко.



Міністр побував у гірському Сколівському районі Львівщини, де ознайомився із роботою Сколівського лісгоспу. Зокрема, особисто спільно з місцевими активістами пройшов по лісовирубках. За словами Олексія Павленка, у результаті того, що вдалося побачити, у нього є певні застереження до роботи працівників галузі. Також він повідомив, що після повернення до Києва проведе відповідну нараду, на якій буде зроблено у тому числі і оргвисновки.

Крім того, міністр та голова Львівської ОДА Олег Синютка  відвідали село Хащоване Сколівського району, де оглянули будівництво фельдшерсько-акушерського пункту. Також Олексій Павленко ознайомився з проектом будівництва дороги Славсько-Хащоване-Борджава, яка у перспективі повинна об’єднати дві області: Львівську та Закарпатську. Дорога сприятиме розвиткові туристичної галузі обох областей та розвантажить існуючу автомагістраль Київ-Чоп.

За словами міністра, він розуміє важливість будівництва цієї дороги для розвитку рекреаційних можливостей регіону.

За словами керівника області Олега Синютки, на будівництво дороги, окрім фінансування з обласного бюджету, залучатимуться  кошти міжнародних грантів та ЄБРР.




Павленко: необдумана вирубка лісів загрожує екологічній безпеці України

07.12.2015 11:40


«Необдумана вирубка лісів не тільки завдає величезних збитків економіці держави, але й загрожує екологічній безпеці України. Хижацьке знищення лісових масивів призводить до зсувів та повеней, порушує екосистему, що може обернутися справжньою екологічною катастрофою», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час інспекції Славського лісгоспу, що знаходиться біля села Волосянки Львівської області.



За словами Міністра, культура й принципи ведення лісового господарства не переглядалися протягом багатьох років і потребують змін. Через порушення у сфері господарювання та повну відсутність технологічного процесу, не тільки відбувається спустошення територій, але й руйнується інфраструктура регіону - перевантажені лісовози розбивають вщент місцеві дороги.

«Мінагрополітики буде жорстко реагувати на відверте порушення норм господарювання та знущання над природою. У такій ситуації важливо, щоб і громадськість також активно продовжувала контролювати ці процеси. За результатами інспекції вже відбулася нарада з керівництвом області», - підкреслив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

0 коммент.:

Дописати коментар