02 грудня 2015

Земля втратила колосальну площу лісового покриву

Тривожні цифри озвучив Найджел Сайзер, директор глобальної програми лісів Інституту світових ресурсів. Земля втратила 18 мільйонів гектарів лісового покриву в 2014 році, це найвищий показник з 2001 року.

Дані американських учених показали дивовижну тенденцію: більша частина збезлісення сталася за межами регіонів найбільш постраждалих від цієї напасті, таких як Бразилія та Індонезія. Камбоджа займає найвище місце в списку країн з найвищим рівнем збезлісення в 2014 році, далі йдуть Сьєрра-Леоне, Мадагаскар, Уругвай, Парагвай, Ліберія, Гвінея, В’єтнам і Малайзія, пише cikavosti.com.


У доповіді засуджується той факт, що ліси поступаються перед пріоритетами людини, її примхою і спекуляцією. Дерева поглинають вуглекислий газ і масова вирубка лісів, присутня в усьому світі, в значній мірі сприяє підвищенню температури Землі, зростаючої з вини викидів вуглецю.

Експрес онлайн
02.12.2015 04:56
http://www.expres.ua/news/2015/12/02/162570-zemlya-vtratyla-kolosalnu-ploshchu-lisovogo-pokryvu

А ще прикро за те, що адміну сайта "Укранський лісовод", як мені здається, ця новина до лампочки. Навіть не передрукував. Як же, в цьому випадку не відкоментуєш - "Злочинна влада, корупція, треба міняти когоь на Шота, всі під крила М.П. ..." 

0 коммент.:

Дописати коментар