19 грудня 2015

Правоохоронці Донеччини припиняють факти вирубки лісу і незаконної торгівлі хвойними деревами

Поліцейські задокументували факти вирубки дерев та порушення порядку торгівлі в Красноармійську та Артемівську. За спиляні дерева «лісорубам» загрожує до 5 років ув'язнення, а недобросовісні торговці понесуть адміністративну відповідальність.

Напередодні Нового року особливо актуальними є правопорушення, пов'язані з незаконною вирубкою та реалізацією хвойних дерев, адже сосни і ялинки стають у ці дні дуже ходовим товаром.



Так, під час відпрацювання території обслуговування в Красноармійському районі співробітники поліції побачили двох чоловіків, які везли на велосипеді хвойні дерева. При з'ясуванні обставин правоохоронці встановили, що двоє жителів селища Шевченка 56-і і 46-и років незаконно спиляли 5 сосен на території ДП «Красноармійське лісове господарство».

Правопорушники пояснили, що дерева спиляли для продажу. Своїми діями зловмисники завдали лісовому господарству збитків на суму понад 1200 гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від арешту до 5 років позбавлення волі.

У Красноармійську дільничними інспекторами було виявлено факт торгівлі соснами в невстановленому місці. Крім того, при перевірці було встановлено, що хвойні дерева продавалися з порушеннями - на них були відсутні передбачені законом пластикові бірки зі штрих-кодами.

Всього у порушників вилучено 10 сосен.

В Артемівську в рамках проведення операції «Візит» було виявлено відразу два факти незаконної торгівлі соснами. На перетині вулиць Радянської та Воровського чоловік продавав дерева по 100-130 гривень за штуку без відповідних документів.

Інша заповзятлива жінка торгувала ялинками біля магазину «Лада» без спеціальних «чіпів». Усього в двох торгових точках вилучено 55 дерев.

У всіх випадках недобросовісні торговці притягуються до відповідальності за ст. 160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає покарання у вигляді штрафу.

Правоохоронці попереджають, що незаконна вирубка і продаж ялинок і сосен не залишиться безкарною. Залежно від обставин справи правопорушник або заплатить солідний штраф, або буде арештований, або на кілька років позбавлений волі. Виставлені на продаж новорічні ялинки повинні бути забезпечені електронними чіпами з інформацією про походження дерева. Крім того, на руках у продавця повинні бути товарно-транспортна накладна і дозвіл органів місцевого самоврядування на торгівлю.

Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Донецькій області

Джерело: http://mvs.gov.ua
http://uanews.donetsk.ua/incident/2015/12/19/81885.html

0 коммент.:

Дописати коментар