10 грудня 2015

Народні депутати та Держлісагентство обговорили перспективи розвитку лісової галузі

10.12.2015 23:17

Народні депутати України, фахівці Держлісагентства, експерти та представники громадськості обговорили проблемні питання розвитку лісової галузі під час «круглого столу», який відбувся в Мінагрополітики 10 грудня. Учасники також обговорили та високо оцінили Концепцію розвитку лісового господарства, яку презентував Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук.

Під час «круглого столу» також детально були розглянуті проблемні питання та зауваження, які були викладені у зверненні народного депутата Остапа Єднака до Прем’єр-міністра України щодо висловлення недовіри Голові Держлісагентства. Відтак, висловити свою позицію могли всі парламентарі, які поставили свої підписи під зазначеним листом та були запрошені на захід.



Не отримавши особливих нарікань щодо роботи, Олександр Ковальчук відповів на усі запитання депутатів і презентував Стратегію розвитку лісової галузі до 2020 року. Він повідомив, що у лісовому відомстві також створена програма «Ліси України». «Було відпрацьовано та введено електронний облік деревини для всіх користувачів. Протягом двох місяців економія складає 7-15%. У лісовому агентстві проводяться кадрові конкурси на посади керівників ДП. Наразі працює дві конкурсні комісії з призначення керівників державних підприємств і обласних управлінь», - підкреслив керівник агентства.

Доцільність та необхідність проведення таких прозорих конкурсів щодо кадрового оновлення підкреслив і сам Остап Єднак. «Конкурси у Держлісагентстві – це вдала ідея. Їх необхідно проводити. На сьогодні у відомстві конкурси дійсно проводяться прозоро та відкрито. Разом з тим, слід продовжити боротьбу з корупцією на місцях», - зауважив народний обранець.

Водночас, народний депутат Геннадій Кривошея закликав присутніх спільно створити план заходів у проведенні реформ лісового господарства. «В цьому плані дій ми спільно пропишемо всі кроки щодо подолання проявів корупції. Така дорожня карта дозволить виявляти корупційні діяння у галузі та оперативно на них реагувати», - наголосив народний депутат.

Підсумовуючи зустріч, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський повідомив, що до правоохоронних органів з боку Держлісагенства було направлено 1,5 тисячі звернень щодо правопорушень у галузі. «Гарантую, що будь-яку інформацію щодо корупційних дій ми одразу направляємо до правоохоронних органів. Зможемо досягнути результатів, якщо оприлюднюватимемо реальні факти. Ми не боїмося публічності та прозорості. Наголошую, ліс був, є і залишається державним», - підкреслив Ярослав Краснопольський.

Прес-служба Мінагрополітики

0 коммент.:

Дописати коментар