18 липня 2016

Кіровоградська область: у період аномальної спеки рятувальники проводять профілактичну роботу у лісових масивах

Аномальна спека, що утримується на Кіровоградщині впродовж останніх днів, вимагає особливої уваги до питань пожежної безпеки на території лісових масивів. Саме тому працівники лісового господарства, спільно із працівниками поліції та рятувальниками  продовжують рейдові перевірки на території лісництв. Такі профілактичні заходи дають змогу не лише виявити порушників, а й попередити пожежі через необережність з вогнем. 18 липня рейдова перевірка відбулася на території Світловодського та Новомиргородського районів Кіровоградської області.

Відпочивальників попередили про адміністративну відповідальність за випалювання рослинності та наслідки, якими може обернутися пожежа у лісовому масиві. Також громадянам нагадали, що у період високої пожежної небезпеки забороняється розкладати багаття у лісах. За відсутності опадів до пожежі може призвести і залишений недопалок чи сірник, тому слід бути максимально уважними та обережними. У разі пожежі лісу на початковій стадії, необхідно спробувати загасити її власними силами, якщо ж займання вже поширилося, необхідно терміново сповістити про подію за номером «101».

На завершення бесід жителям області надавали застережні листівки та настійно радили бути обережними з вогнем поблизу лісових масивів і жнивних полів.
DSCF1056.JPG4(1).jpg

УДСНС України у Кіровоградській області

Опубліковано: 18.07.2016, 16:25

0 коммент.:

Дописати коментар