26 листопада 2017

На українських автотрасах планують побудувати переходи для диких тварин


Всесвітній фонд дикої природи (WWF) в Україні повідомив про плани створити спеціальні коридори для тварин на автодорогах.

Над створенням спеціальних мостів (екодуків) працюють екологи та учасники проекту Transgreen, який фінансується фондами ЄС за допомогою проекту Interreg – Дунайської транснаціональної програми для підтримки дружніх до довкілля та безпечних транспортних систем. Спеціальні коридори на автодорогах дозволять зберегти популяцію диких тварин, – йдеться у повідомленні WWF.

Згідно з повідомленням, до проекту будуть залучені представники державних та обласних адміністрацій, міжнародні організації, дослідницькі центри та університети, автодорожні та залізничні компанії, екологічні організації.

Пріоритетом проекту буде підтримка безперешкодних екологічних коридорів, які забезпечуватимуть вільне пересування видів, що зазнають найбільшого впливу від авто та залізничних шляхів: великих хижаків (бурих ведмедів, вовків, рисей) та деяких видів травоїдних, – йдеться у повідомленні.

Будівництво спеціальних мостів для переходу диких тварин розглядається на чотирьох пілотних об’єктах, а саме: плануванні автошляхів Міклош (Угорщина) – Кошіце (Словаччина) – Ужгород (Україна), Тіргу Муреш – Ясі (Румунія) та автошляху Бескиди (Чехія – Словаччина).


26/11/2017 - 18:00

0 коммент.:

Дописати коментар