26 листопада 2017

Міноборони саме догляне за своїми лісами

Вогонь не відкривати 

Міноборони пропонує внести зміни в закон, які дозволять військовому відомству самому здійснювати федеральний державний нагляд у лісах, розташованих на його землях. Про це заявив заступник директора департаменту майнових відносин міністерства Олександр Зданович.

Фото: Олександр Щербак / ТАСС

Чому "лісова амністія" в Росії "забуксувала"

Необхідність таких нововедення у відомстві пов'язують зі збереженням лісових угідь від пожеж. Зараз нагляд в "військових" лісах здійснює Федеральне агентство лісового господарства - Рослесхоз. У цій роботі колегам активно допомагають співробітники "Оборонлеса" - підвідомчій міноборони структури. За фактом саме вони в основному займаються і охороною угідь від вогню. За даними військового відомства, зусиллями працівників "Оборонлеса" останнім часом вдалося зменшити загальну пройдену вогнем площа в два рази: з 81,4 тис. га в 2016 році до 41,6 тис. га - в нинішньому. При цьому площа постраждалих від пожеж лісових територій скоротилася на 8 тис. гектарів. Керівник "Оборонлеса" Дмитро Ольховик уточнив, що 77 відсотків осередків загорянь були погашені протягом першої доби після їх виявлення. Що, зрозуміло, позначилося на загальній площі, пройденої полум'ям.

Для боротьби з пожежами в "військових" лісах у відомстві склали план на 2018 рік. Він включає підготовку сил і засобів лісопожежних формувань до гасіння вогню, тренування і командно-штабні навчання.

- Однією з важливих завдань на 2018 рік стане внесення змін до законодавства для наділення Міноборони Росії повноваженнями на здійснення федерального державного лісового нагляду в лісах, розташованих на землях оборони, а також формування єдиного застосування законодавства, - заявив заступник директора департаменту майнових відносин військового відомства Олександр Зданович.

Текст: Юрій Гаврилов

Російська газета - Федеральний випуск №7434 (268)
https://rg.ru/2017/11/26/ministerstvo-oborony-samo-budet-prismatrivat-za-svoimi-lesami.html

0 коммент.:

Дописати коментар