21 листопада 2017

В УКРОПі закликають не допустити ліквідації підприємств лісгоспу




Народні депутати з УКРОПу закликали Кабінет Міністрів не допустити введення в дію схваленої Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства на період до 2022 року. Про це йдеться в колективному зверненні до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана укропівців Тараса Батенка, Ірини Констанкевич, Віталія Купрія, Валентина Дідича та Олександра Дубініна.

«Вважаємо, що прийняття таких важливих для цілої галузі рішень без проведення повного та всебічного аналізу, попереднього громадського обговорення, а також прогнозування можливих наслідків їхнього впровадження для лісового господарства є абсолютно неприпустимим», – йдеться в офіційному зверненні нардепів.

За словами представників УКРОПу, уряд схвалив проект Стратегії 15 листопада. Однак відтоді текст документа так і не з'явився у вільному доступі.

Водночас депутати наголошують, що повідомлення у ЗМІ свідчать про те, що Стратегія передбачає повну ліквідацію системи державних підприємств лісового господарства. Натомість безпосереднє керівництво лісовим фондом має здійснювати підконтрольне уряду державне акціонерне товариство.

Зі свого боку, голова політради УКРОПу, нардеп Тарас Батенко звернув увагу на те, що редакцію Стратегії, яку схвалив Кабмін, не пропонували для обговорення громадськості.

«Редакція Стратегії, яка була запропонована для публічного обговорення, та редакція, яку схвалив уряд, кардинально різняться», – написав він на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Як зазначили автори звернення, сьогодні підприємства лісового господарства відіграють важливу роль у лісовпорядкуванні, здійсненні протипожежних та природоохоронних заходів, а також у забезпеченні споживачів деревиною.

Крім того, існуюча нині система лісгоспів є серйозним елементом соціально-економічного потенціалу регіонів за рахунок сплати податків до місцевих бюджетів та створення десятків тисяч робочих місць.

21 ЛИСТОПАДА 2017, 15:49 

0 коммент.:

Дописати коментар