27 листопада 2017

На Львівщині лісгоспи посварилися через вирубку дерев (відео)



Тепер цю заплутану історію "розплутуватимуть" слідчі

На Львівщині працівники одного лісгоспу вирубали кілька сотень дерев іншого. Нібито, випадково. Мовляв, переплутали територію із сусідською. У яку суму державі обійшлася така помилка - знають наші кореспонденти.

Один мільйон гривень втратив держбюджет через дії працівників Доброгостівського лісництва на Львівщині. Таку суму назвали в Держекоінспекції. Лісничі нібито вирубали 190 цілком здорових дерев, та ще й не на своїй ділянці. Сосни, дуби та вільхи спиляли на території комунального підприємства "Галсільліс".

"Відвели земельну ділянку, відповідний квартал під рубку державному лісгоспу хоча по факту по наявних всіх документах відповідних, і по планових картографічних матеріалах даний відділ відноситься до галсільлісу і межує з державним підприємством", - говорить Микола Маланич, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Головний лісничий Доброгостівського лісництва показує ґрунтову дорогу, яка вже кілька десятків років розділяє їхню територію і землі "Галсільлісу". Стверджує - ліс вирубав законно і на своїй ділянці. І все - щоб розчистити дорогу напередодні зими.

"Розчистки дороги, яка, значить, яку необхідно розчистити, бо в зимовий період снігопади, дерева звисають, заважають проїжджій частині", - говорить Василь Панів, головний лісничий Доброгостівського лісництва ДП "Дрогобицький лісгосп".

Проте в "Галсільлісі" стверджують зовсім інше. Свою територію вони показують на електронній карті. Кажуть - вирубали саме їхній ліс.

"Дрогобицьке лісове господарство повинно би відшкодувати або саму ту деревину відповідно до того якого було, або вартість цієї деревини", - говорить Богдан Захарко, директор Дрогобицького дочірнього підприємства "Галсільліс".

У відомстві лісових господарств тільки розводять руками. Мовляв, керувалися тими картами, які надали чиновники землевпорядних організацій.

"От карта формування території, на якому карта Уличинського лісництва вирізана була з якоїсь іншої карти і наклеєна зверху. відповідно вона чомусь закривала кусочок який належить Галсільлісу, чому ви не перепровірили ту карту? Ви ж кажете що вона була з якоюсь наліпкою - ну це не наші повноваження", - говорить Василь Копильців, головний інженер Лісовпорядної експедиції у Львівській області.

Тепер цю заплутану історію "розплутуватимуть" слідчі. Працівники Держекоінспекції вже найближчим часом передадуть усі матеріали до прокуратури. До слова, в "Галсільлісі" нас запевнили - на спірній території вже навесні висадять нові дерева.

27 ноября 2017 09:33 по материалам: Подробности-ТВ автор: Галина Якушко 28

0 коммент.:

Дописати коментар