09 серпня 2019

На Миколаївщині загасили пожежу у Прибузькому лісгоспі



Вогнеборці Миколаївщини загасили пожежу хвойної підстилки.

8 серпня о 12:01 до Служби порятунку повідомили про пожежу хвойної підстилки на території ДП “Прибузьке лісове господарство”, що у Вознесенському районі. На виклик направлено черговий караул 12 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Також підручними засобами гасили пожежу 15 осіб лісової охорони та залучався трактор із плугом. Спільними діями о 12:25 пожежу локалізовано, о 13:00 ліквідовано на площі 0,4 га. Спричинив пожежу підпал.

Від ДСНС залучалось 3 особи та 1 одиниця техніки.

Згідно зі статистичними даними в надзвичайний (5 клас) рівень пожежної небезпеки з вини громадян щорічно виникає переважна більшість лісових пожеж. Найбільше потерпають від вогню лісові масиви, розташовані поблизу населених пунктів та доріг. Швидкому розповсюдженню вогню сприяють і природні фактори наявність вітру, посушлива погода та висока температура повітря.


Шановні мешканці та гості нашого краю, дотримуйтесь правил пожежної безпеки при відпочинку на природі! Головне управління ДСНС України у Миколаївській області застерігає про небезпеку пожеж в екосистемах!

Якщо ви помітили загоряння хвойної підстилки на незначній площі намагайтеся загасити його самостійно, якщо це неможливо негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Миколаївській області
ДАТА: 09.08.2019

0 коммент.:

Дописати коментар