14 листопада 2019

7 посадовців лісгоспу підозрюються у завданні збитків державі у майже 100 млн


14/11/2019
провадження ДБР, провадження_Полтава



Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві, повідомили про підозру у розтраті державного майна на суму понад 98 мільйонів гривень семи посадовим особам державного підприємства «Жовтневе лісове господарство».

За попередньою інформацією: посадовці надали стороннім особам дозвіл на вирубку більше 18 тисяч дерев цінних порід під виглядом санітарного очищення лісу, чим завдали збитки державі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області, оперативний супровід — управління Служби безпеки України в Харківській області.

Кваліфікація: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.












0 коммент.:

Дописати коментар