05 листопада 2019

На підпис президенту передали закон про вирубку лісів у Карпатах


Документ вже підписав глава парламенту Дмитро Разумков.

Законопроєкт про введення заборони на суцільну вирубку лісів у Карпатах проходить останній етап перед остаточним затвердженням – його передали на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

Про це йдеться на сайті ВРУ.

Зазначається, що закон “Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах у ялицево-букових лісах Карпатського регіону” був прийнятий у 2000 році. Ним вводився мораторій на 10 років, що давало право на проведення суцільних рубок головного користування у ялицево-букових лісах на крутих схилах Карпат.

Вже у 2011 році цей мораторій перестав діяти, і проведення суцільних рубок ялицево-букових лісів знову стало можливим.

Ряд змін, які були цього разу внесені до закону, встановлюють заборону на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових деревостанів, суцільних рубок головного користування та будь-яких інших суцільних вирубок у високогірних лісах, у лісах в лавинонебезпечних та селеопасних басейнах і на берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних вітровалів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками насаджень.

Нагадаємо, парламент схвалив в другому читанні проект закону щодо введення заборони на суцільну вирубку лісів на гірських схилах Карпатського регіону.

05.11.2019 | 19:53

0 коммент.:

Дописати коментар