05 листопада 2019

В ДСНС відбувся круглий стіл, мета якого — пришвидшити прийняття закону, покликаного врегулювати державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки


4 листопада, під головуванням заступника міністра МВС Антона Геращенка, в Державній службі з надзвичайний ситуацій відбувся круглий стіл на тему “Страхування відповідальності як механізм фінансового стимулювання бізнесу за принципом інвестування коштів у власну безпеку”.

Участь у заході взяли Голова ДСНС Микола Чечоткін, перший заступник голови Олег Мельчуцький, заступники Голови Микола Ільченко та Руслан Білошицький, директори ряду Департаментів ДСНС. Страховий сегмент представляли член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків державних послуг Олександр Залетов, віце-президент Ліги страхових організацій України Романа Навальківська, генеральний директор Асоціації “Страховий бізнес” В'ячеслав Черняхівський, перший заступник голови Української пожежної страхової компанії Тетяна Мосійчук.

Під час свого вступного слова Голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що, починаючи з 2016 року, спеціалісти Державної служби з надзвичайних ситуацій ДСНС працювали над розробкою законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки». 26 вересня 2018 року законопроект було схвалено на засіданні Уряду та направлено до Верховної Ради України. Пізніше документ був відкликаний з парламенту, оскільки чинне законодавство передбачає повторне погодження документу у випадку переобрання Верховної Ради та Уряду.

Через те, формат сьогоднішнього круглого столу - це своєрідне продовження консультацій Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка виступала ініціатором даного законопроекту, з фахівцями Державної регуляторної служби, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, зі страховими організаціями та представниками вітчизняного бізнесу.

Директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Олександр Щербаченко, беручи слово, зазначив, що спільними зусиллями МВС, ДСНС, Нацкомісії з регулювання у сфері ринків фінансових послуг та операторів ринку страхових послуг, потрібно популяризувати даний документ серед суспільства, аби сприяти його якомога швидшому прийняттю. Адже, згідно Програми діяльності Уряду, до 2024 року необхідно запровадити сучасну систему управління ризиками, яка стимулюватиме підприємців частину прибутку витрачати на власну безпеку та дозволить максимально відшкодовувати збитки у разі виникнення пожеж за рахунок страхових виплат.

За результатами круглого столу сторони домовились провести повторну зустріч через п'ять днів, спільно напрацювавши більш дієві механізми стимулювання вітчизняного бізнесу до інвестицій у власну безпеку.

Опубліковано: 05.11.2019, 07:46



0 коммент.:

Дописати коментар