04 листопада 2019

На Прикарпатті масово всихають ялинові ліси

Сьогодні, 4 листопада, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади.

На нараді розглянули основні проблеми лісової галузі Прикарпаття. Віктор Сахнюк, начальник обласного управління лісового і мисливського господарства, розповів про стан справ у цій сфері.


“Наш дохід суттєво зріс за цей рік, зросла і кількість сплачених податків. У той же час зросла рентна плата за ліси, якими ми користуємося“, – сказав Віктор Сахнюк.

Він додав, що з огляду на обов’язковий перехід на електронний обіг деревини було закуплено чіпи і обладнання, проводяться електронні аукціони.


“На цих аукціонах за рік було продано 71 400 метрів кубічних деревини. Але останнім часом активність наших деревообробників впала вдвічі – бо у Європі зараз ціни на деревину такі, як і у нас, а подекуди й нижчі. Ми будемо знижувати ціни, але наразі маємо проблеми із масою нормативних актів“, – додав посадовець.

Також він наголосив на проблемі всихання ялинових лісів, яка зараз є у стиглих та старих лісах. Значна їх частина є транспортно недоступною, що ускладнює ситуацію.


“Якщо ми не подолаємо всихання, наступного року засохне ще більше дерев. І матимемо з них хіба що дрова. І науковці, і лісівники б’ють на сполох”, – сказав Віктор Сахнюк.

До теми: У центрі Франківська двоє чоловіків вкрали дерева (ФОТО)



Опубліковано: 04.11.2019 Автор: Боднар Ріта

0 коммент.:

Дописати коментар