07 листопада 2019

На посаду очільника Держлісагенства претендує екснардеп, сімейний бізнес якого торгує з Росією



На посаду очільника Держлісагентства претендує Остап Єднак, нардеп 8 скликання від фракції “Самопоміч”, сімейний бізнес якого пов`язаний з торгівлею з Російською Федерацією.

Про це повідомили у ГО “Громада та ініціатива”.

“У соцмережах ми помітили заклики на підтримку кандидатури нардепа 8 скликання Остапа Єднака на посаду очільника Держлісагентства. При цьому Єднака подають як великого захисника лісів та загалом довкілля, з чим ми ніяк не можемо погодитися. Адже на ділі екснардеп непогано заробляє на лісоматеріалах, а його ім’я не раз фігурувало в корупційних скандалах”, – наголосили у громадській організації.

Як повідомляють активісти, восени 2016 року прокуратура затримала підозрюваного у вимаганні 70 тисяч доларів за сприяння в отриманні посади голови Державного агентства лісових ресурсів України. І відразу ж з’явилася інформація, що до корупційної оборудки причетний тодішній нардеп Остап Єднак, який проштовхував на посаду Анатолія Бондара, начальника Вінницького управління лісового господарства. Скандал загасили, але не згасли наміри Єднака контролювати галузь.

За інформацією сайту politeka.net, дружина екснардепа Світлана керує компанією “Інтервудкоммерц” – це один з найбільших гравців на ринку лісу. До обрання в парламент бізнес очолював Остап Єднак. Фірма спеціалізується на пиломатеріалах з цінних порід дуба, ясена та бука. Із 2011 до 2016 року, за інформацією митників, вона вивезла близько 11 тис кубометрів лісу. А за даними аукціонів, для виробництва пиломатеріалів компанія закупила всього 2 тис. кубів кругляка, яких вистачає на виробництво 1 тис. кубометрів продукції.

Видання «Антикор» стверджує, що сімейний бізнес Єднака є вагомою складовою «чорного ринку». Більше того, згідно із сертифікатами, частину продукції фірма відправляє в РФ, тобто торгує з агресором.

Нагадаємо, що Остап Єднак на парламентських виборах 2019 року йшов на вибори з політичною партією “Сила людей”.

07.11.2019

0 коммент.:

Дописати коментар