21 квітня 2016

Рятувальники та лісівники продемонстрували представникам ЗМІ готовність до ліквідації лісових пожеж (ФОТО) (ВІДЕО)



Впродовж 11-20 квітня на території Спеціального авіаційного загону ДСНС України тривали практичні навчально-методичні збори з керівним складом територіальних підрозділів ДСНС та екіпажами літаків і вертольотів Спеціального авіаційного загону щодо гасіння лісових пожеж у природних екосистемах із залученням авіаційних сил та засобів.




20 квітня, в рамках проведення зборів відбувалося комплексне практичне відпрацювання взаємодії наземних і повітряних сил та засобів під час ліквідації масштабних лісових пожеж із залученням літаків Ан-32П та вертольоту Мі-8МТ з водозливним пристроєм, а також вертольота “Єврокоптер” повітряного пункту управління та групи застосовування безпілотних апаратів. До участі у заході запросили також і представників засобів масової інформації аби продемонструвати готовність підрозділів ДСНС до ліквідації масштабних лісових пожеж та вкотре через ЗМІ закликати громадян не провокувати пожежі в екосистемах.


 

“Питання протидії пожежам у природних екосистемах є наразі одним із пріоритетних для ДСНС. Спільно з місцевими органами влади, представниками Держлісагентства, іншими лісокористувачами ми докладаємо максимум зусиль задля попередження виникнення такого роду пожеж та відпрацьовуємо порядок спільних дій на випадок виникнення пожеж в екосистемах. На прикладі минулого року ми переконалися у ефективності комплексного залучення наземних та повітряних сил під час ліквідації лісових пожеж. Саме тому цього року розпочав роботу Повітряний пункт управління, що дозволяє координувати процес ліквідації пожежі з повітря. В цілому підрозділи ДСНС готові до виконання завдань за призначенням у пожежонебезпечний період, що уже розпочався в Україні”, - зазначив Перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький.





Під час навчання рятувальники спільно з працівниками лісового господарства, фахівцями медичної сфери, представниками правоохоронних органів відпрацювали алгоритм дій та порядок взаємодії під час виникнення масштабної лісової пожежі. Зокрема, здійснювалася імітація низової та верхової лісової пожежі, що швидко розповсюджувалася на значну площу.

Для ліквідації загорання від ДСНС було залучено пожежну, аварійно-рятувальну, спеціальну, інженерну та авіаційну техніку. За допомогою безпілотних апаратів проводилася розвідка для визначення площі пожежі. Також здійснювалося десантування авіаційних рятувальників для евакуації постраждалих, які перебували на даху будівлі, що розташована у лісовому масиві. Шляхом залучення вертольоту Мі-8МТ постраждалі були транспортовані до медичних працівників.



Прес-служба ДСНС України
http://mns.gov.ua/news/47831.html

0 коммент.:

Дописати коментар