31 жовтня 2016

Зміни на краще



Підводячи підсумки господарсько-фінансової діяльності за дев’ять місяців поточного року, приємно відзначити, що ДП «Чернігівський лісгосп» зробило енергійний крок вперед і забезпечило виконання основних запланованих лісогосподарських заходів. Заготовлено 84806 кубічних метрів ліквідної деревини, а це на 19921 кубічний метр або на 31 відсоток більше, ніж за відповідний період минулого року. Частка заготовленої ліквідної деревини з рубок головного користування, зокрема, складає 42610 кубічних метрів, що також більше, ніж торік.

А от залишки готової продукції порівняно з минулорічним показником відповідного періоду на 469 кубічних метрів зменшились і становлять 4632 кубічних метри. Це свідчить про те, що наша продукція якісна і порівняно швидко розкуповується на ринку.

Відрадно, що це позитивно позначилося на заробітках штатних працівників: їхня середньомісячна заробітна плата збільшилася порівняно з попереднім роком на 54 відсотки і складає 7217,63 гривні. До того ж, на підприємстві виплачується ще й винагорода за вислугу років та премії за збільшення обсягів реалізації продукції.

Варто наголосити, що чистий дохід від реалізації продукції за дев’ять місяців поточного року становить 57160 тисяч гривень, а це на 15322 тисячі гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року. І продукції на експорт реалізовано на 17413,4 тисячі гривень, що складає третину від загальної реалізації продукції.

Позитивна динаміка господарсько-фінансової діяльності дала змогу збільшити первісну вартість основних виробничих фондів на 5002 тисяч гривень і зменшити відсоток зносу основних засобів виробництва. Енергія зростання дала також змогу перерахувати на рахунки південних лісгоспів 136 тисяч гривень, тим самим допомогти нашим колегам виживати в складних умовах нестабільності у південних регіонах.

Хочу наголосити, що чистий прибуток по підприємству склав 3056 тисяч гривень при плані 1468 тисяч гривень — тобто значно перевищив плановий показник. Завдяки цьому зросла і сплата податків та зборів підприємством на 5095 тисяч гривень, тобто майже на третину порівняно з торішнім показником відповідного періоду. А от дебіторська заборгованість по підприємству зменшилася майже на півмільйона гривень.

Зміни на краще дозволили збільшити капітальні інвестиції по підприємству до 4282 тисячі гривень. Це більше майже на 2 мільйони гривень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Така динаміка дозволяє вкладати чимало коштів в основні засоби виробництва. Так, підприємство придбало КАМАЗ з гідроманіпулятором за 2095 тисяч гривень, причіп сортиментовозний — за 321 тисячу гривень, автомобіль УАЗ за 271 тисячу гривень, трелювальний пристрій — за 87 тисяч, а також встановити телевізійну систему спостереження за 57 тисяч гривень.

До кінця року плануємо ще закупити і деревообробного обладнання приблизно на 4 мільйони 300 тисяч гривень. Додам, що підприємство не пошкодувало і коштів на придбання за 1 мільйон 400 гривень потужного автомобіля Тойота з метою передати його лісовій охороні, щоб вона змогла «на рівних» протистояти «дубовій мафії», яка занадилася у наші ліси на швидкісних автомобілях, аби вкрасти і негайно втекти з місця злочину.

Ось так живе і трудиться дружний колектив ДП «Чернігівський лісгосп». Зі змінами на краще і з надіями на краще.



Олександра Маляр,
головний економіст ДП «Чернігівське лісове господарство»



chernigivlis.gov.ua

0 коммент.:

Дописати коментар