25 жовтня 2016

Дозвіл на рубку дров доведеться отримувати з довідкою про наявність печі



Обласні депутати в першому читанні схвалили обласний законопроект, згідно з яким удосконалюються правила отримання дозволу на вирубку лісу для заготівлі дров для жителів області. Законопроект на другому засіданні обласної думи нового скликання представив начальник обласного департаменту лісового господарства Михайло Малькевич.

У законопроекті запропоновано виправити «недопрацювання» чинного закону і встановити можливість вдруге отримати дозвіл на заготівлю деревини для власних потреб в разі, якщо житель Томської області переїжджає з одного місця проживання в інше в межах регіону.

Також Малькевич запропонував заборонити вирубувати ліс навколо Томська на території 60 кілометрів навколо міста і зазначив, що на сьогодні раз у раз лісники виявляють незаконні рубки в лісах поблизу міста.

Також, за словами Малькевича, співробітники департаменту часто стикаються з фактами перепродажу деревини, яку жителі області рубають нібито для опалення своїх будинків, а на ділі перепродують стороннім особам.

«Число звернень для отримання дозволу заготівлі лісу для опалення рік від року збільшується. Ми спостерігаємо зростання звернень громадян протягом трьох років. Вже понад мільйон кубометрів виділяємо на власні потреби, і ця цифра зростає. Причому ми стикаємося з фактами перепродажу лісу. У зв'язку з цим пропонуємо піти від системи дозволу заготовляти від 25 до 37 кубометрів на рік на одну людину і натомість кількість дозволеного для вирубки лісу співвідносити з тією площею, яку доводиться опалювати», - запропонував Малькевич.


Крім того, начальник департаменту лісового господарства запропонував змінити порядок отримання дозволу на вирубку лісу для власних потреб і зобов'язати жителів області надавати довідки, які підтверджують, що в будинку є пічне опалення, а також вказують площу будинку.

Так як за останнім розглядом у депутатів виникло безліч питань щодо «терміну придатності» таких довідок і складності їх отримання, ті чи інші питання було запропоновано опрацювати в спеціально створеній робочій групі під час підготовки законопроекту до другого читання.

tomsk.ru

0 коммент.:

Дописати коментар