30 жовтня 2016

Тартакт з волонтерами відновив ділянку лісу. ВІДЕО

29 жовтня з нагоди 20-ої річниці своєї діяльності гурт Тартак спільно з громадським рухом Екоцентр, Голосіївським національним природним парком та WWF в Україні провів акцію «20 по 20». Таким чином музиканти та екологи привернули увагу громадськості до існуючої проблеми незаконного знищення лісу та необхідності бережливого ставлення до природи. «Радує, що з кожним роком все більше людей в Україні не просто переймаються екологічними проблемами, а й готові діяти задля їхнього вирішення.


Сьогодні екологічна спільнота разом з гуртом "Тартак" та небайдужими українцями заклали ще одну важливу цеглинку для зміцнення природоохоронного руху нашої країни» - Євгенія Кравченко, Екоцентр Разом з прихильниками гурту, волонтерами та еко-активістами було відновлено ділянку лісу, яка постраждала внаслідок антропогенного впливу. Близько семи років її не вдавалось відновити, близько 3 вона є частиною об'єкту природно-заповідного фонду. Планувалося висадження мінімум 400 дерев: по 20 за кожен рік діяльності гурту «Тартак». Але учасники з запалом посадили близько 600 дерев. ;-) 

Окрім цього, присутні на висадці діти - забрали додому бездомного собаку, про якого обіцяли дбати. Захід відбувався на території, яка належить до Національного природного парку «Голосіївський», а землекористувачем є КП «Святошинське лісопаркове господарство». Акція була по-своєму символічною, бо саме слово "тартак" означає "лісопилка". Хлопці з команди довели зворотнє ;-) Ліс та дерева вони люблять і дбають про них. Немикіна Валерія, WWF: «Згідно дослідження «Living planetreport 2016» від WWF - за останні 40 років 58% чисельності популяцій хребетних тварин світу вже втрачено. Вражає? Сьогодні кожен з нас має робити вклад у збереження дикої природи, щоб не втратити її зовсім. Акцією «20 по 20 з Тартаком» - ми відновили домівку для багатьох тварин і рослин, тим самим, зробивши свій вклад у збереження дикої природи і класно провівши час». 

До акції також долучились наші знайомі/друзі/колеги з Київзеленбуд, FSC в Україні Надзвичайно вдячні усім волонтерам та друзям, які долучились. Тартак, з річницею ;-)




ВЧЕРА, 22:50

0 коммент.:

Дописати коментар