29 жовтня 2016

За місяць через Буковину пройшли майже 70 тисяч тонн експортованого лісу



Чернівецька митниця ДФС повідомляє, що в жовтні 2016 року через митні пункти пропуску переміщено 99,3 тисяч тонн лісоматеріалів. З них 68 тисяч тонн експортували через Буковину з різних областей України. Показник експорту, порівняно з аналогічним періодом минулого року, скоротився вдвічі - тоді він становив 138 тисяч тонн.

У порівнянні з минулорічними показниками відбулися зміни у співвідношеннях режимів переміщення через митний кордон України лісоматеріалів.

Наполовину зменшився експорт деревини. Водночас спостерігається збільшення транзиту у 103 рази. До прикладу, якщо у жовтні 2015 року з Білорусі через пункти пропуску буковинської митниці лісоматеріали не вивозились, то у звітному періоді цього року цей показник становить понад 29,3 тис. тонн або 29,5% від загального переміщення лісоматеріалів.

"Питання щодо експорту лісу знаходиться у нас на особливому контролі, – коментує ситуацію начальник митниці Микола Салагор. – У жовтні експортували паливну деревину буковинських 18 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з яких 6 здійснювали такі операції вперше. Державні підприємства "Берегометське лісомисливське господарство" та "Сокирянське лісове господарство", мале приватне підприємство "Красток" не тільки зберегли "лідерство" з оформлень, але й суттєво наростили обсяги експортованої лісопродукції. У так званому"списку лідерів" залишились також "Сторожинецьке лісове господарство"та товариство з обмеженою відповідальністю "Здоровий сон".

0 коммент.:

Дописати коментар