29 жовтня 2016

Новини FLEG II



Удосконалення процесу участі зацікавлених сторін у прийнятті рішень в лісовому господарстві


28/10/2016

Звіт консультанта МСОП Павла Кравця за темою “Удосконалення процесу участі зацікавлених сторін у прийнятті рішень в лісовому господарстві” можна завантажити тут.


Експерти програми FLEG II разом із мисливцями обговорили необхідність законодавчих змін у мисливському господарстві

29/10/2016



26.10.2016 відбувся круглий стіл з питань обговорення законодавчих пропозиції щодо розвитку мисливського господарства України в рамках програми «ENPI East FLEG II» (Правозастосування та управління в лісовому секторі країн східного регіону дії Європейського інструменту сусідства і партнерства – 2). Зацікавлені зібралися в навчальному центрі "Укрцентркадриліс" в м. Боярка для обговорення проблем державного регулювання мисливського господарства України. Серед учасників були присутні представники управлінь лісового та мисливського господарства, керівники мисливських господарств, мисливствознавці, науковці, представники громадських організацій, не байдужі до стану тваринного світу України.

Під час жвавої, часом напруженої дискусії, обговорювалися законодавчі пропозиції щодо реформації і розвитку мисливської галузі України. Також були озвучені основні проблеми мисливського господарства України, серед яких збитковість галузі в цілому і відсутність реальних важелів впливу на посадовців через корупційні прояви і недосконалість правової бази, а також браконьєрство.

Дмитро Карабчук, консультант WWF в Україні відмітив, що в Європі мисливські господарства активно підтримують діяльність природоохоронних організацій, зокрема WWF, сприяючи збереженню середовищ існування диких видів тварин. А синергічний ефект дії дозволяє мисливцям вести стале господарювання на угіддях за умови чіткого дотримання планів організації і розвитку господарств (мисливського впорядкування), які складені із врахуванням реального стану територій і їх ролі у збереженні тих елементів природного середовища, які є особливими саме для цих територій.

Учасники детально розглянули приклади зарубіжного досвіду і доцільність їх впровадження в Україні.

Круглий стіл з питань управління мисливськими господарствами України став логічним завершенням проекту FLEG ІІ в Україні, протягом якого було здійснено аналіз нормативно-правового регулювання мисливського господарства в Україні та закордонного досвіду.

Підсумком роботи учасників програми стали пропозиції щодо зміни чинного законодавства на підставі рекомендацій, що висловлені у «Проекті дорожньої карти законодавчого врегулювання проблем мисливського господарства (07 липня 2015 року)» опрацьовані консультантом програми «FLEG II» Олег Сторчоусом.

Із завершеною версією пропозицій можна буде ознайомитись на сайті програми FLEG ІІ (fleg.org.ua)

0 коммент.:

Дописати коментар