22 жовтня 2016

«Правоохоронна машина» області виявляє лише окремі порубки лісу



Прокурор області Володимир Комашко вважає недостатньою роботу оперативних підрозділів усіх органів влади у сфері боротьби з незаконною вирубкою лісів на Чернігівщині.

Про це він заявив сьогодні на координаційній нараді «силовиків», яку провели в приміщенні обласного Апеляційного суду.

За словами Володимира Комашка, до суду скеровано усього 4 обвинувальні акти за статтею 246 Кримінального кодексу (за нею мають судити «чорних лісорубів»), а з 2013 року – 12.

«І це при загальній кількості зареєстрованих таких злочинів 384, – підкреслив він. – Вся «правоохоронна машина» області йде за наслідками епізодичних порубок і їх виявлення, що говорить про одне – несистемність у цих питаннях».

Як зазначив прокурор області, нинішнього року не викрито жодного кримінального корупційного правопорушення у сфері довкілля, як і в низці інших.

«Водночас судами в кримінальних провадженнях зазначеної категорії виправдано 4 особи, - констатував він. – Не виявлено жодного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за вчинення якого передбачено адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права обіймати певні посади».

На нараду пресу допустили лише на півгодини від її початку. Відтак сказати, якими можуть бути наслідки, украй важко. Проте власне Володимир Комашко, котрий після призначення (близько 100 днів) на посаду прокурора області досі не провів жодної прес-конференції, висловив упевненість, що «нарада передуватиме покращенню роботи» правоохоронних органів Чернігівщини і «посиленню результативності слідчих» у протидії корупції та пріоритетних сферах.


0 коммент.:

Дописати коментар