21 жовтня 2016

Заступник начальника лісгоспу на Тернопільщині організував підпільний лісовий бізнес. ФОТОрепортаж

До протиправної діяльності чоловік залучив своїх родичів. Безпосереднє керівництво та організацію здійснювали чиновник і його дружина. Оперативники Управління захисту економіки Нацполіції і працівники обласної прокуратури провели 19 санкціонованих обшуків.
Як повідомили Цензор.НЕТ у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, до організації злочинної схеми причетний заступник начальника одного з лісництв.

Він зробив підприємців зі своїх родичів і знайомих, і через них проводився експорт лісопродукції. Вона була придбана у держпідприємств на підставі фіктивних документів про походження деревини.

Крім цього встановлено, що незаконно добута деревина розпилюється і переробляється в столярному цеху. Де-юре власник - одна людина, де-факто - реальні керівні та організаційні функції здійснює заступник начальника лісгоспу через дружину.

Дивіться також на "Цензор.НЕТ": Лісничого в Чернівецькій області затримано на хабарі 50 тис. грн, - Нацполіція. ФОТО




В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції спільно з працівниками обласної прокуратури провели 19 санкціонованих обшуків помешкань лісових господарств області, а також у столярних цехах.




Правоохоронці вилучили 28 піддонів з готовими виробами з дуба, близько тисячі одиниць обрізної дошки і 75 стовбурів дерева породи "дуб", а також обладнання для переробки деревини.

Дивіться також: Вантажівка з краденим лісом перекинулася на Закарпатті: двоє загиблих, двоє травмованих. ФОТОрепортаж
Крім того, печатки фізичних і юридичних осіб та 195 чистих бланків документів про походження лісоматеріалів з відбитками оригіналів печаток суб'єктів підприємницької діяльності, частину з яких вже було підписано.



Під час проведення обшуку квартири організатора схеми також було вилучено понад 11 700 доларів США.

Також читайте: Незаконна вирубка лісів в Україні за перше півріччя 2016 року збільшилася більш ніж на третину, - в.о. голови Держагентства лісових ресурсів



Оперативники УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ Нацполіції і надалі проводять заходи, спрямовані на викриття правопорушень у лісовій галузі, встановлення осіб, причетних до їх вчинення та притягнення до відповідальності.

21.10.16 10:45


0 коммент.:

Дописати коментар