20 жовтня 2016

На Черкащині шукають можливості заліснення території

Резерв земель, які б можна було використати під заліснення, майже вичерпаний. Так само вже давно державою не виділяється і фінансовий ресурс на збільшення площ лісових насаджень в Черкаській області.




Про це повідомляє “Вичерпно”.

“У той час держава виділяла кошти на створення лісів і ми отримали землю під заліснення — це неудоби, яри, горби. І за рахунок цього тоді площа лісів збільшилася на 63 тисячі гектарів”, — розповів у ході засідання Робочої групи з розгляду актуальних питань лісового господарства Черкащини при Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства перший заступник начальника Управління лісового та мисливського господарства Василь Горда.

Останні ж роки дуже важко отримати землю на заліснення. Місцеві ради не дуже активно виділяють землю під ліси.

“Останні 5 років ми практично не отримували таких земель під ліси. У нас є лісові розсадники, достатньо техніки, ми могли б працювати. Але на цьому шляху є дві перешкоди — відсутність земель під заліснення і фінансування. Тому ми відшукуємо у себе резерви, де є якісь галявини, пустирі і таким чином ми створили 880 гектарів лісу. Але цей резерв ми вже майже вичерпали”, — наголошує Василь Горда.

Від управління зверталися до районних державних адміністрацій. Деякі з них відгукнулися, проте цього все одно недостатньо.

Пропонують лісівникам заліснити понад 400 га пасовищ, однак вони не погоджуються на це, оскільки побоюються конфлікту із місцевим населенням.

Тому працівники управління продовжать надалі працювати з РДА, а також пропонують частину малопродуктивних полів, що самозаліснилися, передати до складу лісгоспів. Перед цим провести їх інвентаризацію.

Фото http://vycherpno.ck.ua/
www.cherkassy.today

0 коммент.:

Дописати коментар