21 жовтня 2016

Депутати Івано-Франківської облради вчаться маркувати деревину та гасити лісові пожежі (ФОТО+ВІДЕО)



Триває "екскурсія" депутатів Івано-Франківської обласної ради по території Вигодського лісництва.

Як передає кореспондент Фіртки, депутатам розповіли, як гасять лісові пожежі, продемонстрували відповідну техніку.



Також народним обранцям показали, як вирощуються саджанці і, як маркується деревина.

Згодом депутатам проведуть екскурсію в Музей лісу, а потім відбудеться висадка Алеї соборності.

Початок сесії орінтовно о 12.00.



















Нагадамо, президія обласної ради рекомендувала до розгляду депутатського корпусу 13 питань. Основні з них – стан використання лісових ресурсів на території області та затвердження обласної цільової Програми лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області на 2017-2020 роки.

Окрім цього, під час виїзного засідання сесії обласної ради депутати обговорять зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування та Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2016-2020 роки.

Виїзні сесії Івано-Франківської обласної ради стимулюють чиновників в районах "чепурити" інфраструктурні об'єкти (фото)

Депутатський корпус також розгляне блок бюджетних питань, серед яких – зміни до бюджету та фінансування природоохоронних заходів.

У зв’язку зі встановленням електронної системи голосування "Віче" депутатам запропонують на розгляд зміни до Регламенту обласної ради.

Як розповів перший заступник голови облради Василь Гладій, вони передбачають деякі часові обмеження для виступів на пленарних засіданнях сесії. Так, на доповідь пропонується до 10 хвилин, співдоповідь – до п’яти хвилин, виступи в обговоренні – до трьох хвилин.

Одну хвилину часу депутати отримають на повторні виступи, запитання та відповіді. Окрім того, після припинення дебатів, перед голосуванням доповідач та співдоповідач мають право на заключне слово до 3-х та до 1-ої хвилин відповідно. Зміни до Регламенту також передбачають покарання за голосування депутатом персональною карткою іншого депутата.

0 коммент.:

Дописати коментар