23 жовтня 2016

Лісоруби рубають – посадовці летять

Під виглядом санітарної вирубки посадовці райагролісгоспу біля села Дібрівного спиляли на 3 гектарах понад 700 кубометрів ділового лісу. За фактом незаконної порубки поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження.



- Працівники районного агролісгоспу отримали дозвіл на проведення санітарної вирубки, але замість сухостою, уражених шкідниками та хворих дерев на площі в 3 гектари робітники незаконно зрубали понад 700 кубометрів здорового ділового лісу. Слідчо-оперативна група Городнянського відділення поліції зібрала доказову базу правопорушення, наразі правоохоронці охороняють деревину аби її не вивезли зловмисники, - повідомляють в поліції.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування, яке має встановити кому призначався зрубаний ліс.



Даним фактом зацікавилася й прокуратура.

- Так, під процесуальним керівництвом Менської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев лісогосподарського підприємства в Городнянському районі, - додають у прокуратурі.



Нагадуємо, що в прокуратурі Чернігівської області запроваджено можливість подання громадянами та іншими зацікавленими особами усних звернень про факти незаконної порубки лісу. Приймання таких звернень в прокуратурі області здійснюється цілодобово: на адресу електронної пошти ch.obl.prok.04.3@gmail.com та по телефону «гарячої лінії» (0462) 67-40-86.

0 коммент.:

Дописати коментар