29 листопада 2016

Галасюк звернувся до Гройсмана для проведення наради з деревообробниками


Голова парламентського промислового Комітету Віктор Галасюк закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана організувати галузеву нараду з українськими деревообробниками, щоб особисто почути їхні аргументи щодо необхідності збереження заборони на експорт лісу-кругляка.

"Можливо, це допоможе припинити марну боротьбу уряду проти мораторію", - пояснив радикал.

Парламентарій нагадав, що завтра він вкотре проводитиме парламентський круглий стіл, присвячений результатам дії мораторію на експорт лісу-кругляка, участь в якому візьмуть деревообробники, експерти, екологи та журналісти.
"Запросили і представників уряду", - наголосив він.
Галасюк переконаний - мораторій повинен бути і буде збережений. У свою чергу, він обіцяє разом з Олегом Ляшком, фракцією РПЛ і однодумцями в парламенті докласти для цього всіх зусиль: "Цей мораторій - вже не тільки стратегічне питання екології та промисловості, це вже питання суб'єктності держави на міжнародній арені та суспільної легітимності парламенту в парламентсько-президентській республіці".
"Сьогодні таке враження, що чиновники за черговим траншем Євросоюзу власної країни не бачать", - зазначає нардеп.
Як повідомляв "Обозреватель", раніше експерти заявили, що скасування мораторію на експорт круглого лісу призведе до того, що карпатські ліси можуть зникнути швидше, ніж за 10 років.
29 листопада 2016, 20:31

0 коммент.:

Дописати коментар