30 листопада 2016

Посилення відповідальності за незаконні вирубки лісових насаджень



Харківська обласна рада ініціює звернення до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за незаконні вирубки лісових насаджень

Рішення схвалити проект звернення, ініційований заступником голови Харківської обласної ради Володимиром Скоробагачом, та направити до розгляду на пленарному засіданні прийняли сьогодні депутати постійної комісії облради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

В зв’язку зі збільшенням кількості звернень мешканців Харківщини, що стосуються незаконних вирубок, знищення, пошкодження лісових насаджень депутати розробили відповідний проект рішення – «Про Звернення депутатів Харківської обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття законів, спрямованих на посилення відповідальності за незаконні вирубки лісових насаджень на території Харківської області», з метою зупинити вирубку лісів та посилити відповідальність за незаконну вирубку насаджень.

За інформацією Державної лісової охорони Харківської області, з початку року виявлено 159 випадків незаконної вирубки, що занепокоїло депутатів обласної ради. Це змусило їх звернутися до законодавчої та виконавчої влади з проханням передбачити кримінальну відповідальність та переглянути адміністративну відповідальність стосовно знищення лісових насаджень.

«Звертаємося до законодавчої та виконавчої гілок державної влади з проханням внести до Кримінального кодексу України положення, якими передбачити покарання за заготівлю та здобуття деревини шляхами: крадіжок; недозволеного лісоповалу; незаконних вирубок або перевезень; перероблення, купівлі або продажу деревини із порушенням або в обхід державних норм і правил, - йдеться у тексті звернення депутатів. – Пропонуємо розглянути можливість внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до інших нормативно-правових актів, якими визначаються штрафні санкції за адміністративні правопорушення у сфері лісокористування та охорони лісів».

Разом із тим депутати Харківської обласної ради пропонують розширити права та повноваження лісової охорони.

0 коммент.:

Дописати коментар