29 листопада 2016

Новорічні ялинки на Рівненщині продаватимуть від 50 гривень




Понад 90 тисяч новорічних ялинок підготували до свят лісівники Рівненщини. Придбати ялинки та сосни можна в усіх лісогосподарських підприємствах області. Порівняно з минулим роком їхня вартість не зросла і залежить від висоти дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Рівного встановлюють ялинку (ФОТО)

Ялинку до одного метра на підприємствах Рівненського ОУЛМГ можна придбати у середньому за 50 гривень, від одного до півтора метри — за 70 гривень, до двох метрів — за 80 гривень, до двох з половиною метрів — за 100 гривень.

Нині в лісогосподарських підприємствах обласного управління налічується 151 гектарів плантацій, на яких росте 878 тисяч новорічних ялинок. У цьому році в області посаджено 9 гектраів таких плантацій новорічних ялинок.

У зимовий час такі насадження особливо ретельно охороняються. З метою посилення контролю за охороною лісів від незаконних рубок розроблено комплекс заходів щодо охорони хвойних насаджень у передноворічний період. Відповідно до якого, в усіх лісогосподарських підприємствах створені спеціальні рейдові групи за участі працівників лісової охорони, екологічної інспекції та поліції для попередження та виявлення фактів незаконного вирубування лісових насаджень. Порушникам загрожує штраф у розмірі 85-170 гривень та відшкодування збитків завданих лісовому господарству.

Уже кілька років поспіль новорічні ялинки та сосни спеціально маркуються, аби можна було перевірити легальність і законність походження ялинки.

Придбати новорічні дерева можна буде у спеціально визначених місцях біля контор лісництв, розсадників та у спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які працюють вздовж автомобільних доріг в різних районах області.

До слова, торік лісогосподарські підприємства області реалізували 11 тисяч 964 ялинки на суму 612 тисяч гривень.

Детальніше про те де і як придбати новорічні дерева можна дізнатися за телефоном «гарячої лінії», яка відкрита в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства — (0362) 26-24-92.

0 коммент.:

Дописати коментар