28 листопада 2016

Ми не будемо миритися з несанкціонованою вирубкою лісу

Про це на апаратній нараді заявив голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО. 

За його словами, реальна ситуація у структурах Держлісу і КП «Облагроліс» – це дві великі різниці. При тому лісовому масиві, що має обласне управління лісового та мисливського господарства, воно самостійно виявляє несанкціоновані вирубки лісу і вчасно та в законний спосіб реагує. Те, що відбувається в КП, може свідчити ж про нецільове використання коштів обласної громади.

«Навіть попередні результати роботи створеної мною комісії з перевірки стану використання надр в області, говорять про суттєві недоліки і на мій суб’єктивний погляд це може свідчити про нецільове використання коштів обласної громади. Членів комісії не пускають на територію комунального підприємства. При  наявності юристів на КП укладаються угоди з юридичними конторами поза межами підприємства, чого ніколи не було. Це говорить про те, що є що приховувати. І про це я буду сьогодні говорити з керівництвом правоохоронних органів», – акцентував Микола Клочко.

Начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор ЧИГРИНЕЦЬ зазначив, що до кожного випадку потрібно підходити об’єктивно і детально розбиратися, адже лісові ресурси  області знаходяться у відомстві декількох структур.
Відповідаючи за роботу свого відомства, де в користуванні знаходиться 281 тисяч гектарів лісу, він повідомив, що в системі державного лісогосподарства  ведеться жорстка боротьба із самовільними вирубками.

Так, за 8 місяців на площах, що знаходяться у підпорядкуванні управління, скоєно  самовільних вирубок 113 кубометрів, із них 74% лісопорушників знайдено і збитки відшкодовані. У кожному із 14 підпорядкованих обласному управлінню підприємств створено мобільні бригади, які здійснюють перевірки. Наразі проведено 860 рейдів, складено 220 протоколів на порушення лісокрадами законодавства.

Микола Клочко зауважив, що надра, які за конституцією належить народу, повинні використовуватись за призначенням і в рамках закону. І створена комісія, в жодному разі не йде всупереч із рішеннями Кабміну, як це намагаються подати окремі сайти, а покликана розібратися у ситуації.

«Потрібно розрізняти, що є регуляторний акт, який скасовується рішенням Кабміну, і яке ми всі чітко виконуємо, а що стосується перевірки стану дотримання чинного законодавства, яке я зобов’язаний як голова облдержадміністрації контролювати на території області. Це мій прямий обов’язок. А істерія довкола цього і викривлення фактажу, говорить, що розкрадання йде. Ми з цим миритися не будемо», –  акцентував очільник Сумщини. 

0 коммент.:

Дописати коментар