28 листопада 2016

Нардеп пояснив, чому Рада не скасує мораторій на експорт лісу



Мораторій на експорт лісу зменшив обіг нелегальної деревини і дав стимул інвестицій в українську економіку

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив секретар комітету Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак.

"Мораторій з одного боку зменшив обіг нелегальної деревини, а з іншого боку - дав стимул для інвестицій в українську економіку. Я вважаю, що це однозначно плюс цього мораторію", - заявив Єднак.

Він додав, що "єдине, що стримує інвестиції - це те, що уряд вже рік веде переговори з Єврокомісією, не маючи політичної волі, підтримки і узгодженості в Верховній Раді і таким чином інвестори дивляться і розуміють, що все ще не має впевненості, що український ресурс, деревина буде залишатися в Україні на переробку".

"Якщо у Раді мають вестися розмови щодо скасування мораторію, то лише на підставі того, що має бути законопроект про ринок деревини, який скаже чітко, що вся деревина, яка вирубується в Україні, виставляється на онлайн-аукціон, в яких в першу чергу, може взяти участь український виробник", - заявив Єднак.

Він каже, що Держлісагентства не мають навіть такого наміру, тому в такій ситуації є ризики корупції у питанні експорту лісу.

Єднак висловив впевненість, що за такої ситуації, Рада не скасує мораторій в найближчі тижні.

Зазначимо, що за результатами саміту Україна-ЄС 24 листопада стало відомо, що Україна найближчим часом скасує заборону на експорт необробленої деревини, аби отримати транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Остап Єднак
28 ЛИСТОПАДА, 2016, 10:34
http://espreso.tv/news/2016/11/28/nardep_poyasnyv_chomu_rada_ne_skasuye_moratoriy_na_eksport_lis

Мораторій на експорт лісу зменшив обіг нелегальної деревини і дав стимул інвестицій в українську економіку. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив секретар комітету Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак.





0 коммент.:

Дописати коментар