28 листопада 2016

Кутовий послав на Закарпаття комісію перевірити, чи законно рубають ліси




У Закарпатській області розпочала роботу комісія з перевірки законності рубок, виявлених за даними інтерактивної карти вирубки лісів України.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики із посиланням на міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового.

Робоча група огляне проблемні ділянки на місці, щоб побачити реальний стан лісового господарства.

"Усі отримані дані будуть передані до компетентних правоохоронних органів: Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури України", – наголосив Кутовий.

Також, за результатами перевірок будуть внесені зміни до інтерактивної карти, а при підтвердженні незаконних рубок – прийняті відповідні кадрові рішення.
Читайте також: Москаль спростовує закиди Кутового про "знищення Карпат"

Як повідомлялося, 2 листопада 2016 року міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий представив на засіданні уряду інтерактивну карту вирубки лісів України. Функціонал інтерактивної карти повинен забезпечити контроль зрубів лісового фонду в річному інтервалі. А її застосування повинно налагодити цивілізоване лісокористування та запобігти втратам бюджетів, яких зараз завдають "чорні лісоруби". Пілотна область, на прикладі якої представлені принципи дослідження, – Закарпатська.


0 коммент.:

Дописати коментар