30 листопада 2016

В Житомирському управлінні лісового господарства провели семінар



Семінар-нарада з питань запровадження нових санітарних правил в лісах України відбулася в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. До участі в заході запрошено представників державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Вінницялісозахист», головних лісничих та інженерів охорони і захисту лісу державних лісогосподарських підприємств та інших лісокористувачів .

В ході розмови про особливості здійснення заходів з поліпшення санітарного стану лісів порушувалися ряд питань, що стосуються впровадження норм нових Правил, так як деякі з цих норм потребують ґрунтовних роз’яснень, а деякі, ймовірно, наступних доопрацювань.

«Нові санітарні правила мають зробити проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах максимально прозорими та відкритими, - наголосив перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн, - так як вони передбачають оприлюднення на офіційних веб-ресурсах відомств, яким підпорядковані ліси, інформації про планування, підстави, обсяги та місця проведення санітарних рубок. Більше того, до складу комісій, які прийматимуть рішення про призначення санітарної рубки, обов’язково входитимуть представники місцевих громад. Таким чином місцеве населення матиме можливість впливати на процес збереження та використання лісових ресурсів»

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
30.11 09:48 

0 коммент.:

Дописати коментар