30 листопада 2016

Медведчук розповів про експорт лісу-кругляку та національні інтереси



Пообіцявши європейським чиновникам не впроваджувати заборону на експорт лісу-кругляка, офіційний Київ геть забув про національні інтереси, вважає лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук.

"Київ довго готував ґрунт для скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі докладно розповідали, що така заборона на експорт необробленої деревини суперечить положенням цілого ряду документів, підписаних Києвом: Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором, Угоди про СОТ. При цьому той факт, що вищевказані угоди укладалися на шкоду економічним і національним інтересам України, що положення і про ЗВТ з ЄС, і про СОТ носять явно дискримінаційний по відношенню до нашої країни характер - українське "патріотично налаштоване" уряд абсолютно не бентежило", - написав політик у своєму блозі.

Більш того, лідер "Українського вибору" впевнений, що для створення "правильної думки" у народу, влада запустила маховик пропагандистської машини.

"Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявляв, що третина вирубок в Карпатах проводиться незаконно. Кишенькові експерти ретельно писали про те, що ліс вивозиться через митниці під іншими товарними кодами, і переконували громадськість, що відновлення експорту лісу дозволить створити робочі місця і підвищити відрахування до бюджету", - навів приклади Медведчук.

Він також прокоментував прийняте в ході саміту Україна - ЄС рішення про те, що Україна не заборонятиме експорт лісу-кругляка.

"Після провалу з кредитом МВФ і відмови ЄС надати Україні транш у розмірі 600 млн євро офіційний Київ геть забув про національні інтереси. Замість того щоб наводити порядок в країні, займатися відновленням економіки, стимулювати зростання обсягів виробництва і експорт готової продукції з високою доданою вартістю, євроінтегратори заради чергових позик перетворили Україну на сировинний придаток Заходу. А це означає, що ні економічного процвітання, ні гідного рівня життя українцям чекати не варто. Принаймні, до тих пір, поки перебувають при владі "реформатори" ставлять інтереси західних покровителів вище за національні інтереси України", - впевнений Віктор Медведчук.

30.11 15:08
Марина Лонська

0 коммент.:

Дописати коментар