28 січня 2016

Зимове фотополювання у волинських лісах або як лісівники дбають про лісових мешканців

Зима – складний етап в житті тварин, а особливо тих, що мешкають в лісах. Утім завдяки копіткій праці лісівників, популяції диких тварин вдається не тільки зберегти,  а й примножити. Днями журналісти Волинського краю охоче взяли участь у прес-турі, яке для них організувало Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, і на власні очі поспостерігали за тим, як працівники єгерської служби виконують свою щоденну роботу. Зокрема в обов'язки єгерів входить підгодівля лісових звірів кормами у ці зимові дні. Візит мас-медійників до лісових угідь було заплановано на території державного підприємства "Звірівське мисливське господарство".

Головний мисливствознавець підприємства Олександр Перхалюк ознайомив журналістів із загальною характеристикою господарства. Так, за його словами, площа мисливських угідь, що надані у користування, становить 17,4 тис. га. У мисливському господарстві зайняті 17 чоловік, серед котрих  мисливствознавець, начальник мисливської дільниці,  старший єгер та 10 єгерів.

В угіддях облаштовано понад 40 підгодівельних майданчиків, куди під час сезону підгодівлі викладається більш як 50 т зерна кукурудзи, 60 т кормового буряка, більш як 100 т кукурудзяного силосу, а в годівниці викладається близько 40 т сіна. Щорічно витрати підприємства на охорону, заготівлю та придбання кормів для підгодівлі диких тварин становлять понад 200 тис. грн. Однак, про що в розмові зазначив мисливствознавець,   постійну і відчутну допомогу в заготівлі кормів лісовим мешканцям Звірівського господарства надають директор сусіднього Ківерцівського лісгоспу Віктор Сахнюк, а також небайдужий до природи місцевий підприємець, директор ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» Євген Дудка.

Серед основних видів тварин, що мешкають на території мисливських угідь підприємства, числиться олень європейський (60 гол.), олень плямистий  (понад 600 гол.), кабан (110 гол.) та козуля – 180 гол. Разом з тим в угіддях господарства мешкає 14 голів червонокнижної тварини, а саме — зубра європейського. Між іншим,  у родині зубрів -- поповнення, двійко теляток, яким весною вже виповниться рік.

Загалом на підприємствах Волинського ОУЛМГ  працює 66 працівників, зайнятих в мисливських господарствах, з них 12 мисливствознавців та 39 єгерів.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ
28.01.2016
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=163611&cat_id=32888

0 коммент.:

Дописати коментар