28 січня 2016

В Україні має залишитися не більше 250 держкомпаній - глава АП


За словами Ложкіна, в сучасній Україні державні компанії залишаються джерелом корупції.

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін заявляє, що в Україні має залишитися не більше 250 державних компаній.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню EurActiv.

За його словами, в сучасній Україні державні компанії залишаються джерелом корупції.

«Є 3 тис. Державних компаній, з яких 1,6 тис. Ще працюють. Ми повинні мати 200 державних компаній, або 250 максимум. Решта повинні бути продані якнайшвидше протягом найближчих кількох років », - заявив він.

За словами глави АП, багато людей, серед яких посадовці з міністерств, прокуратури, парламенту та інших установ намагаються заробити «брудні» гроші.

Крім того, Ложкін вважає, що держава не є хорошим менеджером, і це не тільки в Україні.

У той же час міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на інвестиційному форумі в Києві заявив, що державні компанії в Україні, загальна кількість яких досягає 824, складають 10% ВВП.

"Україна досі володіє 824 державними підприємствами, і це, очевидно, занадто велика цифра. Навіть з урахуванням того, що вони становлять невелику частину ВВП - близько 10% ", - сказав він.

За словами міністра, держава не в змозі ефективно управляти подібним кількістю компаній.

"2016 - це насамперед рік, в якому повинна пройти масова приватизація", - підкреслив глава Мінекономрозвитку.

Депутати Верховної Ради сьогодні, 28 січня, в ході голосування за основу забезпечили підтримку депутатського законопроекту, що передбачає внесення змін до процедури приватизації, зокрема, скасування обов'язкового продажу на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних державних підприємств при проведенні їх приватизації.

28 січня 2016 19:23
Джерело: УНІАН
http://atn.ua/ekonomika/v-ukraine-dolzhno-ostatsya-ne-bolee-250-goskompaniy-glava-ap

0 коммент.:

Дописати коментар