25 січня 2016

Лісівники Херсонщини готуються до страйку


25.01.2016 12:11  // Голос України

Трудові колективи десяти державних лісгоспів Херсонщини готуються до страйку через невиплату заробітної плати.

Торік її уже затримували майже на два місяці, але після попередження профспілкової організації про можливість масових акцій протесту гроші на погашення заборгованості у державному бюджеті таки знайшли. Тепер ситуація знову погіршується: з початку січня лісгоспи взагалі не отримали ні копійки фінансування, і час виплати авансу вже пропустили. Але затримка авансу – то «квіточки».

Начальник управління лісового та мисливського господарства Віктор Тищенко повідомив кореспондента «Голосу України», що з січня гроші на фінансування лісгоспів краю з державного бюджету не надходять взагалі! Хоча потреба в них на нинішній рік складає 56 мільйонів гривень. «Втрутитися в ситуацію ми попросили депутатів обласної ради. На сесії наш лист уже зачитували. Облрада готує звернення до уряду з проханням чимшвидше відновити фінансування лісівництва у краї», - каже Віктор Тищенко.

Минулого року лісгоспи Херсонщини висадили сімсот гектарів нового лісу, і щороку до того площа «зелених легень» області зростала на 600 -1,5 тисяч гектарів. Якщо зараз гроші не надійдуть, то й висаджування молодих сосонок під час лютневих «вікон» також не почнеться, а треба ж засаджувати старі згарища в піщаних дюнах, аби там не здіймалися руйнівні суховії. Але найстрашніше те, що припинилася закупівля пального для пожежної техніки – тільки-но розтануть сніги, і сонце підсушить глицю в рукотворних лісах, там знову почнуться пожежі. І якщо з ними не боротися, то ліси на території Олешківської пустелі можуть вигоріти за якийсь тиждень.

http://golosukraine.com/publication/suspilstvo/spilnota/52184-lisivniki-hersonshini-gotuyutsya-do-strajku/

http://strichka.com/item/39223030

0 коммент.:

Дописати коментар