26 січня 2016

Постійна комісія облради пропонує винести на сесію питання щодо діяльності «Житомироблагролісу»


Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, яка прийняла ряд рішень щодо діяльності Коростенського і Новоград-Волинського лісгоспів АПК обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс».

Відбувалося засідання постійної комісії за участю першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка та першого заступника голови обласної ради Володимира Ширми. У зв’язку із закінченням проведення базового лісовпорядкування дочірні підприємства – Коростенський і Новоград-Волинський АПК звернулися із клопотанням до обласної ради. А саме – щодо приведення існуючого поділу лісів, які знаходяться у їхньому постійному користуванні, у відповідність до порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захищених лісових ділянок. Однак у депутатів постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села склалася негативна оцінка роботи цих підприємств стосовно ведення лісового господарства, проведення тендерів, порушень правил вирубки лісів.

На комісії були зачитані й скарги, які надійшли від територіальних громад Лісівщини, Шершнів, Сушок, Дідковичів, Малинівки щодо масової незаконної вирубки лісів, знищення лісової зони сільських дарів. Негативний ажіотаж у людей викликає й те, що вивіз лісу йде в основному вночі. У зв’язку з цим на постійній комісії було прийнято рішення винести на сесію обласної ради питання про створення тимчасової комісії з вивчення стану діяльності обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс».

Автор: Володимир Шолдрук.

http://tvradiozt.com.ua/item/8060-постійна-комісія-облради-пропонує-винести-на-сесію-питання-щодо-діяльності-«житомироблагролісу».html

0 коммент.:

Дописати коментар