24 січня 2016

Новий ліс в Мінській області за рік висадять на площі, що дорівнює 5 тис. футбольних полів

23 січня, Мінськ / Кор. БЕЛТА /. Новий ліс в Мінській області в 2016 році висадять на площі, що перевищує 3,9 тис. Га, повідомив кореспонденту БЕЛТА провідний інженер з лісовідновлення і меліорації Мінського державного виробничого лісогосподарського об'єднання (ДВЛГО) Євген Скуратович.



За його словами, лісовідновлення в Мінській області в 2016 році планується провести на 4,3 тис. га. Воно передбачає посів і посадку лісових культур. Не менш важливе місце займають в цьому процесі заходи щодо сприяння природному розвитку лісових територій, а також їх збереженню. Фахівець відзначив, що в столичному регіоні вже деякий час спостерігається тенденція до зниження обсягів посадки лісу, рубки плануються вибірково. Все це сприяє природному відтворенню лісфонду. Тим не менш, майбутньою весною лісгоспи знову активно почнуть посадку дерев на лісосіках.

Площа нових лісів на Мінщині в 2016 році буде приблизно на рівні торішньої. Посів і посадка дерев буде здійснена на більш ніж 3,9 тис. га. Ця площа відповідає площі 5 тис. футбольних полів, на яких проводяться офіційні міжнародні футбольні матчі. На інших площах, де заплановано лісовідновлення, пройдуть заходи з його сприянню і збереження лісових територій. За породному складу планується створення лісових культур сосни звичайної (більше 40% від загального обсягу), ялини європейської (28%), твердолистяних порід: дуба звичайного, ясена, клена - (10-12%). Крім того, в лісах регіону планується посадка невеликих обсягів берези, липи, вільхи (3-4%).

Євген Скуратович також зазначив, що в лісгоспах Мінщини активно проводиться робота щодо поліпшення селекційно-насінницької бази. Торік було заготовлено 18,2 т насіння, у тому числі хвойних - 6,8 т. Насінь з поліпшеними генетичними властивостями в цілому заготовлено тисячу сто п'ятьдесят п'ять кг (хвойних - 450 кг, твердолистяних - 705 кг).

У 2015 році в центральному регіоні країни 8,1 тис. га молодих лісів було переведено в категорію господарсько цінних деревних насаджень. У нинішньому році планується перевести в цю категорію більш 6,3 тис. га.

Площа території лісового фонду в Мінській області становить близько 1500000 га. До складу Мінського ДВЛГО входять 19 державних лісогосподарських установ, одне спеціалізоване лісогосподарське установа, яка понад 160 леснічеств.

http://www.belta.by/regions/view/novyj-les-v-minskoj-oblasti-za-god-vysadjat-na-ploschadi-ravnoj-5-tys-futbolnyh-polej-178737-2016/

0 коммент.:

Дописати коментар