29 січня 2016

У Білорусі планують щороку будувати 100 км лісових доріг

Ліси Білорусі. Фото ООН
Як розширити участь громадськості у прийнятті рішень з питань довкілля? Як сформувати національну екологічну мережу і оптимізувати інфраструктуру поводження з відходами? Відповіді на ці та інші питання можна знайти в новому екологічному документі, тільки що затвердженому владою республіки Білорусь.

Йдеться про План заходів щодо виконання рекомендацій Огляду результативності екологічної діяльності. Подібні огляди проводяться регулярно під егідою ООН і являють собою оцінку прогресу, досягнутого тією чи іншою країною в екологічній сфері. За підсумками аналізу держава отримує ряд рекомендацій на найближче майбутнє.

Новий план рекомендованих заходів, прийнятий Білоруссю, охоплює період з 2016 по 2020 роки. Він містить десятки рад щодо оптимізації екологічної політики. Багато з пропонованих кроків виходять далеко за рамки природоохоронної області і стосуються енергетики, транспортного сектора, лісового господарства.

Приміром, план передбачає будівництво 100 км лісогосподарських доріг щорічно. В даний час багато лісові території в Білорусі є недоступними або важкодоступними. Доріг у лісовому масиві дуже мало, а це негативно позначається на управлінні лісовим господарством.


0 коммент.:

Дописати коментар