28 січня 2016

Загальноросійський народний фронт збирається захистити ліс поблизу міст


Південно-Сахалінськ. 28 січня. ІНТЕРФАКС - Далекий Схід - Сахалінські "фронтовики" підтримали ініціативу Загальноросійського народного фронту (ЗНФ) збирається захистити ліс поблизу міст.

ЗНФ про законодавче введенні зелених поясів навколо міст, що врятує ліси поблизу населених пунктів від суцільної вирубки, повідомляє регіональне відділення "Загальноросійського народного фронту".

"Це дуже корисна ініціатива, яка сприяє збереженню екології та здоров'я, а значить, дозволить поліпшити загальну якість життя населення. Нові норми спростять боротьбу громадськості за ліс, водоохоронні землі, які сьогодні часто варварськи знищуються, наприклад, для потреб будівництва. У разі якщо лісопаркова зона буде створена, глава суб'єкта РФ буде зобов'язаний щорічно звітувати про її функціонування ", - наводяться слова представника регіонального штабу ЗНФ Анатолія Кобелєва.

За його словами, це питання актуальне для Сахалінської області. Наприклад, Південно-Сахалінськ зі східної сторони впритул оточують сопки і дика тайга.

"Це велика рідкість, коли практично центр міста знаходиться в крокової доступності від первозданної природи і гірськолижного курорту, відзначили громадські. Але екологів непокоїть те, що в останні роки ведеться активне будівництво різних об'єктів, які фактично віддаляють житлові мікрорайони від лісу", - зазначають в регіональному відділенні ЗНФ.

Сахалінські "фронтовики" наводять приклад - при будівництві Льодового палацу в Південно-Сахалінську була знищена рекреаційна зона з рідкісними видами рослин.

Минулого тижня ЗНФ внесло на розгляд Держдуми законопроект про створення зелених поясів навколо міст. Проект закону пропонує заборонити суцільну рубку дерев та іншу господарську діяльність, яка має негативний вплив на території, що примикають до міст.

Далекий Схід / Суспільство

http://www.interfax-russia.ru/FarEast/news.asp?sec=1671&id=694874

0 коммент.:

Дописати коментар