26 січня 2016

Перші з лісовідновлення


Сорок сьомий регіон краще всіх вирощує ліс. За підсумками 2015 року обсяги лісокультурних робіт складають 50% від загального плану лісовідновлення по Ленінградській області і є найвищими в Північно-Західному федеральному окрузі.

«Успішність відновлення цінних, з господарської точки зору, лісів визначається всією системою заходів по їх вирощуванню. У тому числі своєчасної та якісної підготовкою грунту, агротехнічними догляд за лісовими культурами і рубками догляду в молодняках », - розповів голова комітету з природних ресурсів Євген Андрєєв.

У 2015 році догляд за лісовими культурами був проведений на площі 17700 га (107%), підготовка грунту під культури майбутнього року - на площі 6500 га (113%), рубки догляду в молодняках - 12600 га (104%).

Довідка

Лісовідновлення - один з ключових аспектів роботи комітету з природних ресурсів Ленінградської області, здійснюється різними способами:

  • Штучним (створенням лісових культур за допомогою посадки і посіву лісу);
  • Сприянням природному поновленню (створенням умов, що забезпечують швидке відновлення вирубаних площ цінними деревними породами);
  • Комбінованим лісовідновленням.


На орендованих лісових ділянках відповідно до чинного Лісовим кодексом Російської Федерації проведення робіт з лісовідновлення є обов'язком орендарів.

На вільних від оренди територіях - здійснюється за рахунок субвенцій з федерального бюджету на підставі державних контрактів.

В даний час частка площі цінних лісових насаджень у складі вкритих лісовою рослинністю земель лісового фонду Ленінградській області становить 87%.

http://www.lenobl.ru/news21730.html

0 коммент.:

Дописати коментар